Fedor, adjunct-directeur

Fedor Baarslag, adjunct-directeur

De Klimboom is een zeer bijzondere school! De liefde voor elkaar, de natuur en het spel dat duidelijk aanwezig is. Het meest bijzondere is dat ik merk dat de ouders graag een bijdrage willen leveren aan het leren van alle kinderen. Dat merk ik in de gesprekken en de manier hoe ouders de vieringen ondersteunen. De betrokkenheid gaat ver in het ondersteunen van het team, wat heel fijn is! De ouders op De Klimboom geven ieder op hun eigen wijze extra franje aan betekenisvol leren op De Klimboom. Heel betrokken en waarde verhogend voor de kinderen!

Na de pabo heb ik op een school voor 'natuurlijk leren' gewerkt. Daar leerde ik onder andere hoe belangrijk eigenaarschap van kinderen bij het leren is. Op dit moment ben ik bezig met een Masterstudie op Windesheim: Leren en Innoveren.

Ik ben het meest sterk in gesprekken met kinderen. Door mijn brede en jarenlange ervaring als leerkracht en directeur weet ik veel af van leerlijnen en onderwijskundige streefdoelen. Ook weet ik op welke manier je kinderen kunt aangesproken om ervoor te zorgen dat ze blijven nadenken over hun eigen houding en gedrag. 

Het belangrijkste vak, wat mij betreft, is leesonderwijs! Daarin moet de school kracht en plezier uitstralen, omdat lezen de kansen van kinderen in de toekomst vergroot. In mijn studie doe ik onderzoek naar leesmotivatie in combinatie met de ouderbetrokkenheid.

Wat heb ik toch een prachtig vak!